α7R III

Stvarna resničnost. Nov svet.

Izostrite občutek za resničnost z α7R III, ki zagotavlja fotografiranje visoke ločljivosti pri vrhunski hitrosti, profesionalno raven uporabe in zanesljivost tudi v zahtevnih pogojih dela.

BREZZRCALNI FOTOAPARAT POLNEGA FORMATA SERIJE E

Alpha 7R III s 35-milimetrskim slikovnim senzorjem polnega formata

ILCE-7RM3A
S41B41B41

PMPC

€ 2.549,00

(z DDV)
Slika psa z okvirom samodejnega ostrenja oči živali, prikazanim na enem očesu
Samodejno ostrenje oči živali s programsko posodobitvijo

Na voljo programska nadgradnja s podporo za Sonyjevo samodejno ostrenje oči v realnem času za živali. Funkcija samodejno zazna oči fotografirane živali in jim sledi, tako da ustvarite lepe portrete hišnih ljubljenčkov in divjih živali.

Spodbujanje ustvarjalnosti do največje možne mere

Dobrodošli v novem svetu fotografiranja, kjer so ločljivost, občutljivost, dinamični razpon, hitrost obdelave in odzivni časi še izboljšani. α7R III se ponaša z uporabnostjo v slogu, zapakirano v močnem in kompaktnem ohišju za večjo prilagodljivost pri snemanju odličnih posnetkov, ne glede na okoliščine. Ob takšni izjemni zmogljivosti, natančnosti in potencialu lahko nadzirano posnamete izkušnje, ki se zgodijo le enkrat v življenju. 

Slika uporabnika, ki drži fotoaparat v divjem gorskem okolju z meglo, oblaki in ledenikom
Vrata v neodkrite svetove

Z zmogljivim slikovnim senzorjem z 42,4 milijona slikovnih pik (pribl.) in izboljšanim slikovnim procesorjem lahko svoji pustolovski domišljiji na področju fotografije pustite prosto pot.

Slika silhuete uporabnika v naravi, ki gleda skozi iskalo z nameščenim velikim objektivom
Ujemite trenutke hitro in natančno

Podvojena učinkovitost sledenja s samodejnim ostrenjem celo med neprekinjenim fotografiranjem pri hitrosti do 10 sličic na sekundo spodbuja nadaljnji razvoj zanesljivega in izjemno hitrega fotoaparata.

Izostrena manekenka gleda v fotoaparat, ki ga uporabnik v zamegljenem ospredju drži v navpičnem položaju
Nova zmogljivost portretiranja

Močno izboljšano samodejno ostrenje oči zagotavlja zelo natančno in hitro izostritev oči in sledenje očem, tudi če se objekt premika, gleda navzdol in stran ali je osvetljen iz ozadja.

Slika modela v studiu z uporabnikom v zamegljenem ospredju in sliko, prikazano na zaslonu računalnika
Nemoten potek dela v studiu

Tehnologija SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.2), ki ga omogoča s priključek USB Type-C™, zagotavlja hiter prenos podatkov v računalnik na daljavo, zato velike datoteke v obliki zapisa RAW lahko obdelate brez težav.

Slika hrbtnega dela fotoaparata na stojalu s sliko na monitorju LCD in kablom, povezanim s fotoaparatom
Drugačna dimenzija ločljivosti

Zajem več fotografij s premikom slikovnih pik zagotavlja izjemno ločljivost, reprodukcijo barv in reprodukcijo teksture, s čimer je zajeto vzdušje okolja in objekta.

Slika prikazuje uporabnika s fotoaparatom na stojalu na prostem z mikrofonom, vetrnim zaslonom in zunanjim monitorjem
Bolj realistični videoposnetki

Izjemno nazorni videoposnetki so rezultat inovacije, ki podpira slike visoke ločljivosti 4K HDR, širok dinamični razpon in širok barvni spekter.

Vrata v neodkrite svetove
Snemanje prizorov z intimnimi podrobnostmi

Razvoj sistema obdelave slik zagotavlja visoko ločljivost in nizko stopnjo šuma po širokem razponu ISO. Fotoaparat upodobi razpoloženje, ki ga ustvarjajo okoliščine vsakega prizora, kakor tudi teksturo podrobnosti.

Slika slikovnega senzorja Exmor R CMOS
42,4 MP CMOS-senzor Exmor R™ poln. formata

Osvetlitev iz ozadja senzorja Exmor R, zasnova krožnega objektiva »brez vrzeli« povečuje občutljivost na svetlobo in zagotavlja širok dinamični razpon, kljub njegovi visoki ločljivosti 42,4 milijona slikovnih pik.

Slika natisnjenega vezja z mehanizmom za slikovno obdelavo LSI IC in BIONZ X
Močno izboljšana obdelava slik

Nov komunikacijski procesor LSI in BIONZ X™ povečata hitrost obdelave in skupaj s senzorjem Exmor R™ zagotavljata do 15-stopenjski dinamični razpon pri nizki občutljivosti ISO za fotografije, kar obogati izraznost barvnih odtenkov.

Slika jadrnice na jezeru ob sončnem zahodu z vzorci na nebu in temnimi hribi
Širok razpon standarda ISO 100-32000

Razpon standarda ISO je razširjen do vrednosti ISO 100-32000 (razširljiv do ISO 50-102400), stopnja šuma pa je v razponu srednje občutljivosti zmanjšana na nič.

Diagram, ki prikazuje tok podatkov iz senzorja Exmor R v sprednji LSI in slikovni procesor BIONZ X z izhodoma JPEG ter RAW
14-bita oblika zapisa RAW za bogato stopnjevanje

14-bitna oblika zapisa RAW vsebuje bogate podatke o odtenkih, od svetlih delov do senc, in je na voljo tudi pri fotografiranju v tihem ali neprekinjenem načinu .

[1] Slikovni senzor
[2] Najnovejši in najhitrejši sprednji LSI
[3] 16-bitna obdelava slike

Močna, lahka in zanesljiva zasnova vam omogoča še več

Visokoločljivostni Quad-VGA OLED Tru-Finder zagotavlja naravno in visokonatančno sliko v iskalu. Funkcionalne prednosti EVF, kot sta dobra vidnost v temi in zmogljivost samodejnega ostrenja pri uporabi povečanega zaslona, so zaradi zmogljivega fotografiranja še izboljšane. Vsestransko uporabo majhnega in lahkega fotoaparata α7R III smo še dopolnili s trpežnim in trdnejšim ohišjem za uporabo v zahtevnih okoliščinah.

Ujemite trenutke hitro in natančno
Neprekinjeno z do 10 sličicami/s

Zajemite takojšnje dejanje z neprekinjenim fotografiranem do 10 sličic/s s sledenjem AF/AE. Ogromna količina podatkov pri fotografiranju z 42,4 MP ohranja visoko kakovost fotografij, kar olajša njihovo ustvarjalno urejanje.

Slika silhuete losa pred gozdom v ozadju
Neprekinjeno fotografiranje je lahko popolnoma neslišno

Fotoaparat omogoča tiho snemanje pri hitrosti do 10 sličic/s s slednjem AF/AE. Tišina je nujno potrebna za snemanje živali v divjini, posebej takrat, ko lahko že z najmanjšim šumom zamudite priložnost za izjemen posnetek.

Močno izboljšana zmogljivost samodejnega ostrenja

Zmogljivost samodejnega ostrenja smo izboljšali tako, da smo optimalno uporabili zmogljivost samodejnega ostrenja, ki ga nudi α9. Zato α7R III zlahka ujame nepričakovano gibanje divje živali v svoj objektiv in mu sledi.

Slika ptice roparice na nebu
Celovito pokritje hitrega hibridnega AF

Samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem s 399 točkami pokriva približno 68 % območja slike po širini in višini, 425 gosto razporejenih točk samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem pa izboljša ostrenje, ki ga sicer morda ne bi mogli doseči.

Slika medveda v travnatem gozdnem okolju
Do 2-krat hitrejša (pribl.) odzivnost AF

Zaradi veliko odzivnejšega in izboljšanega hitrega hibridnega samodejnega ostrenja je hitrost samodejnega ostrenja v zatemnjenih svetlobnih razmerah približno dvakrat višja.

Slika velike mačke tik pred napadom ali skokom
Sledenje z AF je izboljšano za prib. 2-krat

Algoritem samodejnega ostrenja, ki smo ga prevzeli od fotoaparata α9, zagotavlja dvakrat natančnejše sledenje s samodejnim ostrenjem pri neprekinjenem fotografiranju, celo kompleksnega in nenadnega gibanja.

4D FOCUS
Oglejte si več o tehnologiji 4D FOCUS
Zanesljivo samodejno ostrenje vse do svetlosti EV-3

Napredni algoritmi za samodejno ostrenje dopolnjujejo visoko stopnjo natančnosti samodejnega ostrenja vse do ravni svetlosti EV-3, zato je samodejno ostrenje v zatemnjenih prizoriščih še zanesljivejše.

Slika medveda v temnem gozdnem okolju
Ne zamudite nobenega trenutka

Nov večnamenski izbirni gumb AF-ON in funkcije ostrenja na dotik omogočajo hitro in intuitivno ostrenje. Zaradi vgrajenih dvojnih rež in združljivosti z akumulatorsko baterijo visoke zmogljivosti NP-FZ100 je tudi prekinitev snemanja s fotoaparatom α7R III veliko manj, saj vam ni treba tako pogosto menjavati medijev in baterije.

Slika prikazuje 76 okvirov neprekinjenega fotografiranja
Posnemite do 76 slik zaporedoma

Z zaporednimi posnetki lahko posnamete do 76 stisnjenih slik v obliki zapisa RAW ali JPEG. Tako se lahko brezskrbno posvetite zaporednemu fotografiranju brez motenj.

Slika prikazuje pogled na fotoaparat s strani/od zadaj z odprtim pokrovom za medije in dve kartici v dveh režah za medije
Dve reži za medije, podpora za UHS-II

α7R III ponuja dve reži za medije, ena podpira UHS-II za hiter zapis podatkov, zato omogoča istočasno ali preklopno snemanje, ločene oblike zapise RAW in JPEG ter snemanje fotografij ali videoposnetkov in kopiranje podatkov z ene kartice na drugo.

Slika prikazuje pogled na fotoaparat z zadnje strani s pritrjenim paketom baterij visoke zmogljivosti
Podaljšajte čas fotografiranja

Fotoaparat α7R III je opremljen z baterijo NP-FZ100, ki je pribl. 2,2-krat zmogljivejša od baterije NP-FW50. USB Type-C® in večnamenski priključek/priključek mikro USB omogočata povezavo z zunanjimi baterijami za daljša snemanja.

Slika zaslona LCD, ki prikazuje uporabo funkcije ocenjevanja
Funkcija ocenjevanja

S funkcijo ocenjevanja lahko posnetim fotografijam kjer koli na mestu uporabe dodelite od 1 do 5 zvezdic tako, da na zaslonu za predvajanje uporabite funkcijo, če je dodeljena gumbu po meri.

Slika LCD-zaslona združevanja prikaza za neprekinjene posnetke
Združevanje prikaza za zaporedne posnetke

Niz fotografij, posnetih v načinu neprekinjenega fotografiranja, lahko pregledate v skupinah, izboljšano je kazalo predvajanja in zaporedne skupine lahko naenkrat izbrišete ali zaščitite.

Slika s prikazom primera zaslona My Menu z menijem uporabniško izbranih funkcij
My menu (Moj meni): hitreje do najljubših vsebin

Z možnostjo My Menu lahko za hiter priklic registrirate do 30 elementov, ki jih pogosto uporabljate. Ustvarite in prilagodite optimalni meni, ki ustreza vašim potrebam.

Nova zmogljivost portretiranja
Samodejno ostrenje oči s podvojeno zmogljivostjo

S fotoaparatom α7R III je zmogljivost samodejnega ostrenja oči izboljšana z dvakratno zmogljivostjo takojšnjega, učinkovitega zaznavanja oči in sledenja očem, celo pri portretiranju premikajočega se objekta.

Slika modela ob zamegljenem ozadju, ki prikazuje delovanje samodejnega ostrenja oči kljub delni zapori
Tudi če je obraz delno zakrit
Slika modela ob zamegljenem ozadju s prikazom delovanje AF oči kljub obrazu, usmerjenem dol, proč od fotoaparata
Tudi ob gledanju navzdol
Slika modela z zamegljenim ozadjem, ki prikazuje delovanje samodejnega ostrenja oči kljub šibki svetlobi
Tudi ob šibki svetlobi
Izboljšana stabilizacija slike: še bolj neovirano fotografiranje

Ko se želite premikati in pri tem neovirano fotografirati, se zaradi izboljšanega 5-osnega stabilizatorja slike v fotoaparatu lahko zanesete na α7R III in njegovo zmogljivost visoke ločljivosti ter mobilnosti, saj se lahko osredotočite na objekt, ne da bi morali razmišljati o različnih oblikah zameglitve zaradi tresenja fotoaparata.

Slike, ki ponazarjajo stabilizacijo slike, z zamegljeno sliko (zgoraj) in sliko (spodaj) z izravnavo odklona/naklona
Izravnava naklona in odklona
Slike, ki ponazarjajo stabilizacijo, z zamegljeno sliko (zgoraj) in sliko (spodaj) s izravnavo vodoravnega/navpičnega premika
Izravnava vodoravnega/navpičnega premika
Slike, ki ponazarjajo stabilizacijo slike, z zamegljeno sliko (zgoraj) in sliko (spodaj) z izravnavo vrtenja
Izravnava vrtenja
5-osni optični stabilizator slike v fotoaparatu

Nova stabilizacijska enota/giroskopski senzorji/algoritmi zagotavlja učinkovito 5,5-stopenjsko stabilizacijo. Izravnanih je pet vrst tresenja – kotno tresenje (nagib/vrtenje), premik po osi X in Y in tresenje zaradi rotacije (prevračanje).

Diagram prikazuje 5-osni optični stabilizator slike v fotoaparatu s 5 vrstami tresenja fotoaparata, ki jih stabilizator kompenzira
Nemoten potek dela v studiu
Visoko zmogljiva povezljivost za profesionalno delo

Fotoaparat α7R III vključuje vrata USB Type-C®, združljiva s standardom SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.2) in terminali za sinhronizacijo, ki omogočajo neposreden priklop fotoaparata na zunanje naprave brez zakasnitve. Te povezave omogočajo bolj nemoten in preprost potek dela, tudi pri snemanju v studiu s snemanjem s povezanim računalnikom ali bliskavico.

SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.2) za hiter prenos podatkov

Fotografiranje ob povezavi z računalnikom je tako na voljo za delo z velikimi slikovnimi datotekami v obliki zapisa RAW brez težav, da lahko hitro pregledate slike v računalniku in nadaljujete fotografiranje brez velikih zamud zaradi prenosa datotek.

Slika prikazuje hiter prenos podatkov s pogledom na fotoaparat s strani/od zadaj s priklopljenim kablom USB
Slika prikazuje bližnji posnetek fotoaparata s strani z vidnim vmesnikom za sinhronizacijo
Na voljo je priključek za sinhronizacijo

Priložen je standardni priključek za sinhronizacijo, ki zagotavlja priročno sinhronizacijo s studijskimi bliskavicami in drugo zunanjo opremo za osvetlitev.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge je fotografija boljša. Z oddaljenim dostopom fotografiranje upravljate in nadzirate v živo na zaslonu PC-ja, z iskalom hitro pregledate, razvrstite in izberete fotografije v knjižnicah in z urejanjem razvijete fotografije iz podatkov RAW. Dobite kar največ iz Sonyjevih datotek RAW in bodite učinkovitejši.

Slika studia, ki prikazuje aplikacijo Imaging Edge v PC-ju s fotoaparatom na stojalu, na zaslonu PC-ja pa je slika fotoaparata
Imaging Edge™ Webcam
Imaging Edge™ Webcam

Z aplikacijo Imaging Edge Webcam lahko Sonyjev fotoaparat uporabite kot spletno kamero. Na voljo je široka stopnja združljivosti za pretakanje v živo in konference.

Drugačna dimenzija ločljivosti
Zajem več fotografij s premikom slikovnih pik

Nova funkcija zajemanja več fotografij s premikom slikovnih pik omogoča reprodukcijo fotografij, ki vsebujejo pristne podrobnosti, teksturo, barve in skupno vzdušje.

Prikaz zajema več fotografij s premikom slikovnih pik: običajna fotografija (levo) in sestavljena fotografija (desno)

[1] Normalna ena sama fotografija [2] Sestavljena fotografija s funkcijo zajema več fotografij s premikom slikovnih pik

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Bolj realistični videoposnetki
4K HDR visoke ločljivosti

Poleg zmogljivosti snemanja osupljivih videoposnetkov 4K visoke ločljivosti z učinkom nadvzorčenja v formatu 5K (15MP) odlikuje fotoaparat tudi nov profil slike HLG (Hybrid Log-Gamma) s podporo takojšnje obdelave in zajema fotografij s tehniko HDR, ki ponuja širok dinamični razpon za izjemno natančne in pristne slike videoposnetka brez stopnjevanja barv.

Podpora za različne potrebe v produkciji HDR

α7R III se ponaša s funkcijo S-Log za prilagodljivo izraznost fotografij v postprodukciji in HLG, kar omogoča takojšnjo obdelavo in zajem fotografij s tehniko HDR – kombinacija, ki izpolnjuje različne zahteve produkcije z obdelavo s tehniko HDR.

Slika prikazuje delovanje tehnologije HDR s funkcijo S-Log in stopnjevanjem barv (zgoraj) in funkcijo HLG brez stopnjevanja barv (spodaj)

[1] Visoka stopnja prilagodljivosti za natančno obdelavo fotografij po željah (zahtevano je stopnjevanje barv)
[2] Takojšnja fotografija visoke kakovosti (stopnjevanje barv ni zahtevano)

Prenos brošure
Prenos brošure

Specifikacije in funkcije

S povsem prenovljenim sistemom za obdelavo slik je kakovost slik še višja. Pri za približno 2-krat izboljšani hitrosti samodejnega ostrenja, sledenja s samodejnim ostrenjem in zmogljivosti samodejnega ostrenja oči in z neprekinjenim fotografiranjem pri hitrosti do 10 sličic na sekundo lahko posnamete več odločilnih trenutkov. Zanesljiva uporaba na profesionalni ravni zapakirana v močnem in kompaktnem ohišju ponuja izjemno prilagodljivost in mobilnost.
  • 35-milimetrski CMOS Exmor R™ polnega formata z ločljivostjo 42,4 MP in izboljšana obdelava slike

  • Razpon standarda ISO 100–32000 (zgornja omejitev je razširljiva do vrednosti 102400)

  • Hitri hibridni AF s 399-točkovnim AF s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja in 425-točkovnim AF z zaznavanjem kontrasta

  • Hitro neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 10 sličic na sekundo s sledenjem z AF/AE

  • Petosni stabilizator slike s prednostjo 5,5-stopenjske osvetlitve

Združljivost objektiva
Sonyjevi objektivi serije E
Vrsta senzorja
35-milimetrski CMOS-senzor ExmorR polnega formata (35,9 x 24,0 mm)
Število slikovnih pik (dejanskih)
Približno 42,4 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO
Fotografije: ISO 100-32000 (Vrednosti ISO od ISO 50 do ISO 102400 je mogoče nastaviti kot razširjen razpon ISO.),, Samodejno (ISO 100–12800, izbirna zgornja in spodnja meja), Videoposnetki: enakovredno ISO 100–32000, samodejno (ISO 100–12800, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 530 posnetkov (iskalo)/pribl. 640 posnetkov (LCD-monitor) (standard CIPA)
Vrsta iskala
1,3-centimetrsko elektronsko iskalo (tipa 0.5) (barvno), OLED Quad-VGA
Vrsta monitorja
7,5 cm (vrsta 3.0) TFT
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju