ID članka : 00173022 / Nazadnje spremenjeno : 30.03.2021Natisni

Kako prenesti videoposnetke v zapisu DV ali Digital8 v računalnik Mac

  Za prenos videoposnetkov iz videokamere Handycam, osnovane na traku, v računalnik Mac za urejanje, shranjevanje in skupno rabo lahko uporabite programsko opremo Apple’s iMovie.
  Če uporabljate Windows, preberite naš vodnik za prenos videoposnetkov iz videokamere v računalnik.

  iMovie omogoča prenos videoposnetkov v naslednjih zapisih

  • DV
  • DVCAM
  • DVCPRO
  • HDV


  Pri večini videokamer s kaseto Handycam lahko za prenos video vsebine v računalnik Mac uporabite programsko opremo iMovie. Obiščite spletno stran podjetja Apple in preverite, ali je vaša kamera združljiva s programsko opremo iMovie.

  Pred začetkom prenosa si lahko s programsko opremo iMovie ogledate posnetke na kaseti in se odločite, katere želite uvoziti.

  1. Povežite Handycam z računalnikom prek kabla videokamere. Morda boste morali prilagoditi nastavitve v videokameri. Če vaš računalnik nima vrat FireWire, lahko namesto teh uporabite vrata Thunderbolt. Za to boste potrebovali prilagojevalnik Apple Thunderbolt to FireWire ali zaslon Apple Thunderbolt.
  2. Vklopite Handycam in preklopite v način VCR ali VTR.
  3. V orodni vrstici računalnika kliknite Import (Uvozi)

   Import button on toolbar
  4. V stranski vrstici Cameras (Videokamere) na računalniškem zaslonu izberite Handycam.
  5. Prikaže se slika trenutno izbranega posnetka na kaseti.
  6. Zdaj si lahko ogledate predogled izbranega posnetka na zaslonu. Postavite kazalec miške na predogled ob vrhu okna Import (Uvoz). Z upravljalnimi gumbi na zaslonu za predvajanje, začasno zaustavitev ali previjanje nazaj. (Za zagon predvajanja lahko uporabite tudi preslednico.)

   Image
  7. Sistem je pripravljen za uvažanje. Ustvarite lahko nov dogodek in vanj dodate posnetke ali posnetke dodate v obstoječi dogodek. Izberite ali ustvarite dogodek v pojavnem oknu Import to (Uvozi v)

   Choosing event to import
  8. Določite točko na kaseti, od katere naprej želite zagnati prenos, in kliknite Import (Uvozi)
  9. iMovie bo prenašal videoposnetek, dokler prenosa ne zaustavite s klikom možnosti Stop Import (Zaustavi prenos) ali Close (Zapri). Če ne storite ničesar, se bo uvoz nadaljeval, dokler se ne zaustavi kaseta ali zapolni trdi disk. Videoposnetek se bo prenašal pri običajni hitrosti predvajanja.
  10. Segmente posnetka, ki jih uvažate, lahko urejate z zaustavitvijo in zagonom prek možnosti Import (Uvozi). Ko zaustavite prenos, lahko z upravljalnimi gumbi za predvajanje hitro previjate po posnetku naprej ali previjate po posnetku nazaj do segmentov, ki jih želite ohraniti.
  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite