ID članka : 00278235 / Nazadnje spremenjeno : 28.02.2023Natisni

Kako ponastaviti televizor Sony z daljinskim upravljalnikom ali brez njega (mehka ponastavitev, izklop in ponovni vklop napajanja ali tovarniška ponastavitev)

  V tem članku bomo obravnavali več možnosti za odpravljanje težav s televizorjem, odvisno od tega, kaj vam povzroča preglavice:

  1. Televizor se odziva in z daljinskim upravljalnikom lahko odprete meni televizorja. Kljub temu pa imate določene težave: npr. program se zruši ali se ne odziva, televizor se naključno izklopi ali vklopi ali pa prihaja do popačenja slike ali zvoka.
   Poskusite lahko naslednje:
   1. Mehka ponastavitev (Android TV in Google TV)
   2. Izklop in ponovni vklop napajanja (vsi televizorji)
   3. Tovarniška ponastavitev v meniju Settings (Nastavitve) (vsi televizorji) → preskočite na ta razdelek članka
    ​​​​​
  2. Televizor se ne odziva in z daljinskim upravljalnikom ne morete odpreti menija televizorja: npr. vaš televizor se ne odziva, se ne vklopi, ne prikaže slike ali se nenehno znova zaganja. Z daljinskim upravljalnikom ne morete storiti ničesar in ne morete odpreti menija z nastavitvami.
   Poskusite lahko naslednje:
   1. Izklop in ponovni vklop napajanja (vsi televizorji)
   2. Ročna tovarniška ponastavitev z gumbi (Android TV in Google TV)

  Poskusite vsak korak, če se nanaša na vaš položaj, in šele nato preidite na naslednji korak. Če niste prepričani o vrsti televizorja, preverite, ali ima vaš televizor BRAVIA sistem Google TV, Android TV ali drug sistem [English].  Mehka ponastavitev z daljinskim upravljalnikom (ANDROID TV in GOOGLE TV)

  Mehka ponastavitev ne izbriše nobenih podatkov in je varen način za odpravljanje manjših težav. Z daljinskim upravljalnikom lahko zaženete mehko ponastavitev ali pa ga uporabite za vstop v nastavitve menija svojega televizorja.

  Možnost 1: vsiljen ponovni zagon televizorja z gumbom za vklop/izklop na daljinskem upravljalniku. Odvisno od modela lahko:

  1. pridržite gumb za vklop/izklop, dokler se televizor ne izklopi in ponovno zažene,
   ali
  2. pridržite gumb za vklop/izklop, dokler se ne prikaže meni, in izberete Restart (Ponovni zagon).

  Možnost 2: vsiljen ponovni zagon televizorja v nastavitvah televizorja.


  Izklop in ponovni vklop napajanja (vsi televizorji)

  Izklop in ponovni vklop napajanja ne izbriše nobenih podatkov in je varen način za odpravljanje manjših težav, ko ne morete uporabljati daljinskega upravljalnika. Če odklopite televizor iz električnega omrežja, ne da bi televizor pred tem izklopili, ga s tem ne boste poškodovali.

   

  1. Izključite napajalni kabel televizorja iz električne vtičnice. Pustite ga izključenega iz električnega omrežja 30 sekund.
  2. Priključite napajalni kabel nazaj v električno vtičnico.
  3. Če se televizor ne zažene, ga vklopite z gumbom za vklop/izklop na televizorju.
   (Namig: če se je televizor zagnal po koraku 3, a ga še vedno ne morete upravljati, preverite baterije v daljinskem upravljalniku.)

  Primeri mest, kjer se nahaja gumb za vklop/izklop


  Tovarniška ponastavitev podatkov (vsi televizorji)

  Če prejšnji koraki niso delovali, a lahko kljub temu z daljinskim upravljalnikom odprete nastavitve televizorja, poskusite opraviti tovarniško ponastavitev podatkov. S tem načinom ponastavitve povrnete prvotne nastavitve televizorja, ki jih je slednji imel že ob dobavi, in lahko odpravite bolj trdovratne težave.

  Če ne morete odpreti menija z nastavitvami televizorja, preskočite na ročno tovarniško ponastavitev podatkov (velja za Android TV in Google TV).

  PREDEN ZAČNETE: Po končani ponastavitvi boste morali ponovno opraviti začetno nastavitev, podobno kot ob prvi aktivaciji televizorja. S tovarniško ponastavitvijo podatkov se odstranijo vse nastavitve po meri v televizorju, vključno z nastavitvami Google Računa, aplikacijami, kanali in nastavitvami brezžičnih omrežij.

  1. Na daljinskem upravljalniku pritisnite gumb gumb za hitre nastavitve(gumb za hitre nastavitve), gumb HOME (Domov) ali gumb ACTION MENU (Meni z dejanji), odvisno od televizorja/daljinskega upravljalnika.
  2. Izberite zobec z nastavitvami ali puščico .
  3. Naslednji koraki se razlikujejo glede na možnosti menija televizorja (A, B ali C):
   1. Izberite System (Sistem) → About (Vizitka) → Reset (Ponastavitev) → Factory data reset (Tovarniška ponastavitev podatkov) → Erase everything (Izbriši vse) → Yes (Da).
   2. Izberite Device Preferences (Nastavitve naprave) → Reset (Ponastavitev) → Factory data reset (Tovarniška ponastavitev podatkov) → Erase everything (Izbriši vse) → Yes (Da).
   3. Izberite Storage & reset (Shranjevanje in ponastavitev) → Factory data reset (Tovarniška ponastavitev podatkov) → Erase everything (Izbriši vse) → Yes (Da).

  Tovarniška ponastavitev lahko traja nekaj minut. Počakajte, da se postopek zaključi. Ko je postopek tovarniške ponastavitve končan, bo televizor začel z začetno nastavitvijo.

  Druga možnost: Tovarniško ponastavitev podatkov opravite z gumbom HELP (Pomoč) na daljinskem upravljalniku.


  Ročna (vsiljena) tovarniška ponastavitev podatkov (ANDROID TV in GOOGLE TV)

  Če menija z nastavitvami televizorja ne morete odpreti z daljinskim upravljalnikom, poskusite opraviti ročno (vsiljeno) tovarniško ponastavitev podatkov z gumbi na televizorju. S tem načinom ponastavitve povrnete prvotne nastavitve televizorja, ki jih je slednji imel že ob dobavi, in lahko odpravite bolj trdovratne težave (npr. televizor se sam ponovno zaganja).

  PREDEN ZAČNETE: Po končani ponastavitvi boste morali ponovno opraviti začetno nastavitev, podobno kot ob prvi aktivaciji televizorja. S tovarniško ponastavitvijo podatkov se odstranijo vse nastavitve po meri v televizorju, vključno z nastavitvami Google Računa, aplikacijami, kanali in nastavitvami brezžičnih omrežij.

  Kako izvesti ročno tovarniško ponastavitev podatkov z gumbi na televizorju

  Način izvedbe ročne ponastavitve se razlikuje glede na število gumbov, ki jih ima televizor:

  1. Samo en gumb na televizorju: Gumb za vklop/izklop se nahaja na spodnji sredini televizorja ali na njegovi levi strani, če gledamo od spredaj.
  2. Trije gumbi na televizorju: Gumb za vklop/izklop in gumba za glasnost so na desni ali levi strani hrbtnega dela televizorja.
  3. Več kot trije gumbi na televizorju.

  Če na televizorju ne najdete gumbov, si oglejte navodila za začetek uporabe televizorja ali referenčni priročnik, ki je na voljo na strani izdelka na spletnem mestu za podporo.

  Sledite navodilom v skladu s številom gumbov na televizorju.

  Vrsta A: Vaš model televizorja ima en gumb.

  Vrsta B: Vaš model televizorja ima tri gumbe (na levi, desni ali hrbtni strani televizorja).

  Vrsta C: Vaš model televizorja ima več kot tri gumbe.

  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite