ID članka : S700024992 / Nazadnje spremenjeno : 12.07.2018Natisni

Kako uporabiti vgrajeni WWAN

  Tehnologija WWAN (brezžično prostrano omrežje), imenovano tudi mobilno širokopasovno omrežje, zagotavlja dostop do interneta prek mobilnega telefonskega omrežja. Ponuja vse prednosti običajnega širokopasovnega omrežja, kot sta ADSL ali kabelsko omrežje, ob tem pa še prednosti brezžične mobilnosti.

  ocena težavnosti Ocena težavnosti:
  Srednja
  potreben čas Potreben čas:
  15-30 minut

  Kazalo vsebine


  Kaj potrebujete, da bi lahko uporabljali WWAN

      Modem WWAN

  Če ima vaš računalnik VAIO vgrajen modem za WWAN, za vzpostavitev mobilne širokopasovne povezave ne potrebujete druge strojne opreme. Če niste prepričani, ali ima vaš računalnik VAIO vgrajen modul WWAN, preverite spletne specifikacije za vaš model.
  (Opomba: če vaš računalnik VAIO nima vgrajenega modema za WWAN, lahko kupite zunanji vmesnik za WWAN, npr. USB-modem s 3G. (Za informacije in podporo kontaktirajte vašega mobilnega operaterja.)

      Kartica SIM

  Da bi WWAN deloval, potrebujete kartico SIM, ki je aktivirana za podatke. Če veljavne kartice SIM nimate, se za informacije in nakup obrnite na vašega mobilnega operaterja.

      Upravitelj povezave za WWAN

  Upravitelj povezave za WWAN, ki je prednameščen na vašem računalniku VAIO, se lahko razlikuje, kar je odvisno od modela vašega računalnika VAIO in države nakupa. Katerega upravitelja povezave boste uporabili, je odvisno od vrste vaše kartice SIM:
  • Če ima vaš računalnik VAIO prednameščen program WebToGo® OneClick Internet, lahko tega generičnega upravitelja povezave uporabite za katero koli kartico SIM katerega koli mobilnega operaterja. Lahko pa za vzpostavitev vaše povezave WWAN uporabite tudi omrežne povezave sistema Windows 7.
  • Če ima vaš prenosnik prednameščenega operaterjevega upravitelja povezave (za, na primer, Orange® Internet EveryWhere, Vodafone® Mobile Connect idr.), lahko tega upravitelja povezave uporabite samo za kartico SIM istega operaterja. Če želite uporabiti kartico SIM drugega operaterja, za vzpostavitev vaše povezave WWAN uporabite omrežne povezave sistema Windows 7.

  Opomba:
  • če ste na vaš prenosnik namestili starejši operacijski sistem, kot je Windows XP, uporabite program OneClick Internet. Ta upravitelj povezave je vključen v paket za namestitev sistema XP, ki je na voljo v razdelku za prenos sistema Windows XP za vaš model računalnika VAIO. 
  • Uporabe upraviteljev povezav, ki jih niste dobili skupaj z vašim računalnikom VAIO, ne priporočamo, saj me moremo jamčiti, da bodo delovali v kombinaciji z vgrajenim modemom za WWAN.

  Kako vstaviti kartico SIM

  Reža za kartico SIM na vašem prenosniku se nahaja v prostoru za baterijo. Da bi vstavili kartico SIM, upoštevajte naslednji postopek. Več podrobnosti najdete v uporabniškem priročniku, ki ste ga dobili skupaj z vašim računalnikom VAIO.
  1. Izključite vaš prenosnik
  2. Odstranite baterijo
  3. Kartico SIM vstavite v prenosnikovo režo za kartice SIM, tako da tiskano vezje gleda navzdol
  4. Baterijo vstavite nazaj in poskrbite, da bo pravilno priključena in na mestu.
   (Opomba: WWAN ne bo deloval, če baterija ni pravilno vstavljena.)

  Kako omogočiti WWAN

  1. Poskrbite, da bo stikalo za WIRELESS [Brezžično] v položaju ON [Vključeno].  (Če stikala za WIRELESS [Brezžično] na vašem prenosniku ne najdete, glejte uporabniški priročnik, ki ste ga dobili skupaj z vašim računalnikom VAIO.)
  2. Poskrbite, da bo baterija pravilno vstavljena v vaš prenosnik. WWAN ne bo deloval, če baterija ni (pravilno) vstavljena.
  3. Kliknite ikono VAIO Smart Network () v območju za obvestila opravilne vrstice sistema Windows. (Lahko pa kliknete tudi Start > Vsi programi > VAIO Control Center > Network Connections > VAIO Smart Network > Advanced)
  4. Poskrbite, da bo možnost Wireless WAN [Brezžično omrežje WAN] vključena. (Za pomoč glede VAIO Smart Network kliknite gumb ‘?’ v tem programu)
   


  Podrobna navodila za upravitelje povezav

  Vzpostavljanje povezave WWAN s programom OneClick Internet  
  Vzpostavljanje povezave WWAN z omrežnimi povezavami sistema Windows 7  
  • Registrirajte izdelek

   Pridobite dostop do vseh informacij, imejte izdelek vedno posodobljen in izkoristite odlične ponudbe

  • Skupnost Sony

   Obiščite našo skupnost ter delite svoje izkušnje in rešitve z drugimi Sonyjevimi strankami

  • Stik s podporo

   Obrnite se na Sonyjevo ekipo za podporo

  • Popravila in garancija

   Dogovorite se za popravilo, temu sledite ali se mu celo izognite