afriška leopardinja na soncu z dvema mladičema, ki se privijata k njej

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Posnetki so močni. En sam posnetek lahko ujame občutek ali sproži neko notranje čustvo"

Chris Schmid je priznani samostojni fotograf, producent-režiser in snemalec, specializiran za naravoslovje z več kot 10-letnimi izkušnjami. Kot ambasador Sony in raziskovalec za National Geographic Chris ustvarja vizualno osupljiva in prepričljiva dela z edinstveno kombinacijo kinematografske estetike in dokumentarnega sloga v nekaterih najzahtevnejših okoljih na svetu, zlasti o velikih mačkah. Njegov cilj je vedno isti: pristopiti v središče narave, da bi dvignil zavest o krhkosti našega planeta in spodbudil ukrepanje za njegovo ohranitev.

Chris ima izkušnje kot samostojni snemalec (DP) in v široki paleti fotografij in filmskih projektov od njihove zasnove do zaključka, ima izjemno znanje o delu z dolgimi objektivi, čudoviti kompoziciji, visoki hitrosti in predvidevanju vedenja živali.

Chris je globoko zavezan ohranjanju divjih živali in tesno sodeluje z WildAid, okoljevarstveno organizacijo s sedežem v San Franciscu, da bi zmanjšali povpraševanje po nezakonitih izdelkih iz divjih živali. Leta 2019 je Chris predstavil Stay Wild™, ekskluzivni izbor naravnih in 100-odstotno ročno izdelanih izdelkov, ki jih je navdihnila narava, pri čemer je 50 % ustvarjenega dobička podarjeno neprofitnim organizacijam za podporo projektom ohranjanja divjih živali.

Z združevanjem veščin in ljubezni do naravne zgodovine namerava s privlačno in izobraževalno vsebino izpostaviti vprašanja v zvezi z ohranjanjem in zaščito prostoživečih živali.

Chrisova oprema

Chrisove zgodbe