afriška leopardinja na soncu z dvema mladičema, ki se privijata k njej
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Posnetki so močni. En sam posnetek lahko ujame občutek ali sproži neko notranje čustvo"

Chris Schmid je švicarski fotograf, filmski ustvarjalec in strokovnjak za kinematografijo, ki se je posvetil naravoslovju na oddaljenih lokacijah, večinoma na velikih mačkah. Kot Sonyjev ambasador in raziskovalec za National Geographic, ki se predstavlja v reviji National Geographic Image Collection, je svoje življenje posvetil dokumentiranju naravnih lepot našega planeta. Njegov cilj je vedno isti – stopiti v osrčje narave in v ljudeh prebuditi zavedanje o tem, kako krhka je Zemlja ter jih spodbuditi k njeni ohranitvi.

Z izkušnjami režiserja in urednika, ki uporablja svoje posnetke, je Chris pridobil izjemno dober poznavalec dolgih objektivov, čudovitih kompozicij, dela z visoko hitrostjo, poleg tega se je naučil predvidevati vedenje živali. Kakovost njegovega dela potrjujejo številna priznanja, ki jih je prejel skozi vsa leta svojega dela, ki pa nikoli niso bila resnična spodbuda. Neumorno si prizadeva dokumentirati in ohranjati maloštevilna preostala območja življenja v divjini, pri čemer ga vodita ljubezen do naravnega sveta ter želja po njegovi zaščiti.

Chris je predan ohranitvi življenja v divjini in tesno sodeluje z okoljevarstveno organizacijo WildAid iz San Francisca, katere namen je zmanjšati povpraševanje po nezakonito pridobljenih izdelkih iz sveta divjine. Leta 2019 je Chris ustanovil spletno zlatarno Stay Wild™, kjer je 50 % dobička namenjeno donacijam neprofitnim organizacijam z namenom podpore projektov ohranjanja življenja v divjini.

Chrisova oprema

Chrisove zgodbe