Albert Dros stoji na vrhu gore s fotoaparatom Sony a7rm5

Alpha 7R V | Raziskovanje Madeire

Albert Dros

Ime mi je Albert Dros in sem profesionalni fotograf krajinske fotografije in ambasador Sony Europe iz Nizozemske. Že mnogo let je moj cilj fotografirati naš čudoviti planet na spektakularen način, da bi moji gledalci cenili naravo, ki nas obdaja. Znan sem po svojem edinstvenem slogu in strasti, da dosežem najboljše posnetke kjerkoli potujem. Za moj preizkus fotoaparata Alpha 7R V, sem potoval na Madeiro, da vam pokažem drugačen pogled na ta čudovit otok in njegovo bogastvo.

skalna formacija ob obali Madeire

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 90s @ f/9.0, ISO 100

Bili ste eden prvih profesionalnih fotografov, ki je preizkusil fotoaparat Alpha 7R V. Kakšni so bili vaši prvi vtisi in katere funkcije so za vas izstopale?

Ko me je Sony kontaktiral, da preizkusim nov fotoaparat Alpha 7R V, sem bil zelo navdušen. Svoj fotoaparat Alpha 7R IV uporabljam že leta in vedno je bil prijazen, ko sem si prizadeval za te osupljive slike. Ker pa se tehnologija razvija, sem začutil potrebo po nadgradnji, ki je točno to, kar ponuja ta fotoaparat. Zdelo se mi je, da je v vseh pogledih boljši. 4-osni zaslon, ki ga nima noben drug fotoaparat Sony, je preprosto popoln. Popolnoma novo ohišje, izposojeno pri fotoaparatu Alpha 1, sistem menijev in nadgrajena stabilizacija v ohišju so majhne prilagoditve, ki sem jih potreboval, da sem svojo ustvarjalnost dvignil na drugo raven. Seveda je glavna zanimivost senzor polnega okvirja z 61 milijon slikovnih pik in še tega so uspeli izboljšati z boljšo nastavitvijo beline in barvno natančnostjo, kar je pri fotografiranju pokrajine neprecenljivo.

Toda manjše nove funkcije so me resnično prepričale, da je ta fotoaparat dejansko popoln za moje delo. Zmožnost enostavnega daljšega fotografiranja za 30 sekund brez potrebe po daljinskem upravljalniku je ena izmed njih. Nekaj takšnega sem že dolgo čakal in resnično dokazuje, da se Sony trudi po najboljših močeh implementirati funkcije, ki jih potrebujemo. Na voljo je tudi nova funkcija stopnjevanja ostrenja, ki mi omogoča samodejno fotografiranje različnih goriščnih točk in njihovo sestavljanje med naknadno obdelavo, da dosežem popolnoma izostreno sliko od ospredja do ozadja. Pri svojih fotografijah veliko uporabljam zlaganje ostrenja in verjamem, da bo to izjemna sprememba za Sonyjeve krajinske fotografe.

Albert Dros gleda v zaslon svojega fotoaparata Sony a7rm5

Kako bodo te funkcije vplivale na/pomagale pri vrsti fotografiranja/ustvarjanju vsebine, ki jo vi in drugi ustvarjate na istem področju?

S tovrstno tehnološko izvedbo preprosto omogoča fotografom, da se še bolj osredotočijo na ustvarjalno izkušnjo. Zlasti nekomu, kot sem jaz, ki rad preizkuša zelo tehnične posnetke na terenu, mi je všeč, da fotoaparat ponuja več možnosti za eksperimentiranje.

Če navedem zelo natančen primer, stojala ne nosim vedno s seboj, vendar včasih vidim kaj zanimivega, kar bi zahtevalo tehniko zlaganja ostrenja. Običajno bi fotoaparat postavil na stojalo in ročno izbral točke ostrenja za vsak posnetek. Toda s funkcijo stopnjevanja ostrenja fotoaparata Alpha 7R V in izboljšano stabilizacijo v ohišju lahko dosežem te fotografije s fotoaparatom v roki in mu prepustim, da opravi vse delo. Pri naknadni obdelavi morate posnetke ročno uskladiti (moje roke seveda ne ohranijo popolnega okvirja za vsako fotografijo) in jih zložiti. To je majhen dodatek v primerjavi z drugimi naprednimi funkcijami tega fotoaparata, vendar ponuja toliko novih priložnosti v mojih dogodivščinah, da ga z veseljem uporabljam.

prizor v gozdu z majhnim slapom

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/30s @ f/7.1, ISO 800

Fotoaparat Alpha 7R V si prizadeva profesionalcem zagotoviti kakovost slike, delovanje in zmogljivost samodejnega ostrenja, ki jih potrebujejo za izvedbo svojih projektov, ne glede na to, kako zahtevni so. Ali menite, da dosega ta cilj?

Ta fotoaparat je popoln kot vsestranski fotoaparat visoke ločljivosti, ki zmore celo več, kot bi običajno pričakovali. Je preprosto najboljša možnost, če je ločljivost vaša prva prioriteta. Saj lahko posname celo 8K video! Seveda pa je njegov glavni namen pomagati fotografom pokrajine, kot sem jaz, pri fotografiranju katerega koli zahtevnega projekta na kateri koli lokaciji - in takrat dokaže svoj uspeh in inovativnost.

Prepričan sem, da bo novo samodejno ostrenje s tehnologijo umetne inteligence za mnoge največja sprememba in se bo izkazalo neprecenljivo za uporabnike z dodatkom več objektov in večjo zanesljivostjo, zlasti za fotografe divjih živali. Z uvedbo te tehnologije bodo možnosti neskončne in upam, da jo bo Sony še naprej izpopolnjeval.

Sony Alpha 7rm5, nameščen na stojalu, prikazuje zadnji zaslon

Objektivi in ​​dodatki so še ena bistvena komponenta ustvarjanja slik. Katere objektive in dodatke Sony ste uporabili za začetni test in zakaj?

Za fotografiranje na Madeiri sem uporabljal predvsem objektive z zoomom G Master: 12-24 mm f/2,8, razmeroma nov 24-70 mm f/2,8 II in 70-200mm f/2,8 II, da bi dobil kar največ možnosti goriščne razdalje. Na kratko, vse je delovalo, kot sem pričakoval, zelo ostro in reaktivno ter popolno za razrešitev tega neverjetnega senzorja z 61 milijoni slikovnih pik.

Bolj zanimiva je bila izboljšana stabilizacija slike v kombinaciji s stabiliziranimi Sonyjevimi objektivi G Master. Imam precej mirne roke, tako da lahko fotografiram že pri razmeroma nizkih hitrostih zaklopa s svojim fotoaparatom Alpha 7R IV, z Alpha 7R V pa bi lahko še napredoval. Snemal sem celo tekočo vodo pri nižjih hitrostih zaklopa približno pol sekunde dlje, kot bi s predhodnikom, in po nekaj poskusih sem dosegel odlično ostrino – preprosto neverjetno je.

pogled navzdol na majhno vasico v gorah

© Albert Dros | Sony α7R V + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

Kakšen nasvet bi dali profesionalcem, katerim ste vi in vaše delo vzor?

Najpomembnejše pri fotografiranju je, da uživaš v tem, kar počneš. Sprejmite pot izboljšanja in raziskovanja lastnega sloga ter kot krajinski fotograf ne pozabite uživati ​​v naravi in na prostem.

In čeprav je fotoaparat Alpha 7R V neverjeten (če ne najboljši) fotoaparat za krajinsko fotografiranje, želim poudariti, da ne potrebujete vedno najboljšega fotoaparata za najboljše fotografije. Ne pozabite, nekaj svojih najboljših del sem posnel tudi s svojimi starejšimi fotoaparati Sony. Delo lahko opravite z vsemi fotoaparati Sony!

Rad bi se zahvalil Sonyju za priložnost, da sem bil eden prvih fotografov, ki je preizkusil nov fotoaparat. Poleg tega, če berete to in imate kakršna koli vprašanja, ste zelo dobrodošli, da stopite v stik prek moje spletne strani. Vedno sem vesel kakršnih koli priporočil ali odgovorov na kakršna koli vprašanja.

Predstavljeni izdelki

Albert Dros

Albert Dros | Netherlands

"Obseden sem s tem, da moram narediti popoln posnetek."

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili