Teja Lisjak drži v rokah fotoaparat Sony fx30 z objektivom 18-105

FX30 | Vstopnica za kinematografijo

Teja Lisjak

Katera zgodba je povezana s tem filmom?

V svojem kratkem filmu gledalce popeljem na kinematografsko potovanje po živahnih ulicah Lizbone in mirnih pokrajinah obale Algarve. S fotoaparatom FX30 izpostavljam najljubše funkcije, ki jih ponuja ta fotoaparat, in delim, kako mi omogoča potovanje in povezovanje z ljudmi po vsem svetu.

Kakšni so bili vaši prvi vtisi pri fotografiranju s fotoaparatom FX30?

Najbolj je izstopalo ohišje fotoaparata. Vključuje izbor odprtin v slogu stojala, ki so idealne za namestitev dodatne opreme ali namestitev fotoaparata. Všeč mi je tudi, da ima 26 milijonov slikovnih pik za fotografije, kar je dejansko višja ločljivost od tiste, s katero običajno snemam s svojim fotoaparatom Sony Alpha 7S III, kar mi omogoča doseganje odlične kakovosti tako na fotografijah kot v videoposnetkih.

Teja Lisjak stoji na ulici s fotoaparatom Sony FX30

© Gareth Davies

Katera je vaša najljubša funkcija fotoaparata in zakaj?

Brez dvoma je to možnost nalaganja prilagojenih iskalnih tabel neposredno v posnetek, s prilagodljivostjo, pri čemer lahko snemate z določenim videzom ali pa si ga preprosto ogledate. Običajno uporabim prekrivanje iskalne tabele, ko začnem urejati, da si predstavljam potencialni videz posnetka in s tem je tudi postopek urejanja bolj vizualno zabaven. S to funkcijo je celotno snemanje prijetnejše, še posebej, ker obožujem barve in postopek razvrščanja.

Bližnji posnetek preklopnega zaslona Sony FX30

Za film ste uporabili več objektivov Sony – kateri je bil vaš najljubši?

Objektiv 35mm f/1.4 GM je bil izjemen pri šibki svetlobi, PZ 10-20mm f/4 G pa mi je omogočil, da sem posnela resnično ustvarjalne posnetke (stojalo sem si pritrdila okoli pasu z jermenom). Vendar je 18-105mm f/4 G OSS moj najljubši objektiv. Še posebej na potovanjih se nagibam k izjemno priročnemu in vsestranskemu objektivu, ki mi omogoča zajemanje vsega, od širokih do bližinskih posnetkov. Nenehno menjavanje objektivov ni učinkovito in lahko se celo zgodi, da zamudite posebne trenutke.

Sony FX30 z nameščenim objektivom 18-105

Kateri je bil vaš najljubši fotografiran prizor in zakaj?

Najbolj sem uživala pri snemanju prizorov, ko smo z nosilcem s prisesnim nastavkom namestili fotoaparat na različne dele avtomobila, na primer na vetrobransko steklo. Da bi zagotovili pravo osvetlitev in kadriranje, smo ga povezali tudi z aplikacijo Sony Imaging. Tako lahek in kompakten fotoaparat vsekakor pomaga pri ustvarjanju posnetkov, ki jih običajno ne bi ustvarili, in recimo samo, da smo bili med snemanjem teh posnetkov deležni kar nekaj pogledov!

Teja Lisjak pritrjuje fotoaparat Sony fx30 na avtomobilsko okno

© Gareth Davies

Zaključne misli?

FX30 je neverjeten, še posebej za vse, ki želijo začeti svojo kinematografsko pot ali pa potrebujejo popoln nadomestni fotoaparat. Prednosti senzorja APS-C pomenijo, da lahko kupite odlične objektive in različne možnosti po dostopni ceni. Fotografiram tudi veliko kratkih vsebin in to, da lahko imam to opremo v manjši torbi za fotoaparat, je super. Vedno pa imejte v mislih, da oprema pomaga oživeti vašo vizijo, vendar je zgodba tista, ki daje pomen vašim vizualnim podobam in pusti trajen vtis.

Predstavljeni izdelki

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili