james matthews stoji na vrhu ledene gore in gleda navzdol

Nikoli ne zamudite priložnosti | Preskušanje novega modela FX30

James Matthews

Moje ime je James Matthews, prihajam iz Združenega kraljestva in sem filmski ustvarjalec ter ustvarjalec vsebin na kanalu YouTube. Pustolovščina je moja strast, v svojih filmih pa skušam z uporabo zvočnih in vizualnih namigov občinstvo popeljati na čustveno popotovanje. Največ navdiha za svoje delo najdem v naravnih pokrajinah, ljudeh in glasbi. Elemente teh treh tem poskušam vključiti pri ustvarjanju občutka, ki ga lahko doživi moje občinstvo.

Nikoli ne zamudite priložnosti

Namen tega projekta je bil predstaviti lepoto priložnosti. V svojem življenju in karieri vedno najbolj obžalujem priložnosti, ki jih nisem izkoristil. S tem filmom sem želel izkoristiti priložnost, da obiščem državo, ki me je vedno navduševala, in biti priča nečemu resnično čarobnemu.

Prvi vtisi o snemanju s fotoaparatom Sony FX30

Moja najljubša funkcija pri modelu FX30 je možnost snemanja v čudovitem 10-bitnem barvnem prostoru v razmerju 4:2:2 v vseh načinih 4K – vse do 120 sličic na sekundo. Všeč mi je, da lahko v postprodukciji spreminjam videz. To je pomembna funkcija, ki mi omogoča, da ustvarim točno takšno razpoloženje in videz, ki ga želim na končni sliki.

Luči Tally Lights so za filmskega ustvarjalca pravi dar. Velik gumb za snemanje skupaj z zgornjimi, zadnjimi in sprednjimi lučmi Tally Lights vam dajejo samozavest, da ste posnetek dejansko posneli. Vsi smo že to doživeli, verjemite mi!

james matthews kleči na skali med snemanjem s fotoaparatom Sony fx30

Tako modularno ohišje s pritrdilnimi točkami na vseh straneh fotoaparata je zame velika zmaga. Možnost, da lahko fotoaparat namestim neposredno iz ohišja, ne da bi potreboval kletko, je zelo koristna.

Na snemanju se mi je zdel izjemno uporaben tudi zgornji ročaj, saj je zelo praktičen pri prenašanju in snemanju, hkrati pa ima tudi 2 vhoda XLR, ki sta zelo koristna za vse, ki želijo vrhunsko kakovost zvoka neposredno v fotoaparatu.

james matthews drži v rokah svoj fotoaparat sony fx30 med snemanjem pokrajine

Videz slike in objektivi, uporabljeni med snemanjem

Glavni objektiv, ki sem ga uporabil, je bil 16–35 mm f/2.8 GM. Ko gre za pustolovski/popotniški film, v katerem zgodba ne govori le o liku, temveč tudi o okolici, je 35 mm idealna goriščna razdalja za poudarjanje prisotnosti subjekta v kadru. Ni preozka, da lahko vidimo tudi okolico, in ne preširoka, da bi izgubili subjekt. To je zame lepo ravnovesje, poleg tega pa je objektiv izjemno oster.

Prizore pri šibki svetlobi sem posnel s 50-milimetrskim objektivom f/1.2 GM. Poleg tega, da ima ta objektiv tako široko zaslonko, se odlično obnese tudi pri široko odprti zaslonki, kar pomeni, da sem z lahkoto posnel severni sij.

james matthews stoji pod severnim sijem

Nasveti za fotografiranje s fotoaparatom Sony FX30 in zadnje misli

Poskusite se držati vrednosti ISO 800 in 2500. Tako boste dobili najboljšo kakovost slike in dinamičen razpon, s katerim se boste lahko igrali. Uporabite zaslonko in ND-filtre, da dosežete pravo osvetlitev, seveda pa vedno ohranite 180-stopinjski kot zaklopa. Priporočam tudi, da nekoliko osvetlite sliko na desni strani. Vedno menim, da rahla prekomerna osvetlitev, ki jo nato znižate za kakšno stopnjo na dolžini posnetka Sony, daje najboljši in najčistejši rezultat pri nastavitvah fotografiranja Slog3.

Če upoštevate ta preprosta pravila, imate recept za filmski uspeh.

Predstavljeni izdelki

James Matthews

James Matthews | UK

"Navdih za moje delo so čustva. Ob ogledu mojih filmov želim prebuditi določena čustva v občinstvu tako, da jih popeljem na potovanje."

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili