Moški v kanuju na oceanu ob mraku

Najtežje tekmovanje

Horacio Cabilla

Ime mi je Horacio Cabilla in sem fotograf/filmski ustvarjalec, specializiran za pustolovščine, zlasti pa me motivira snemanje strasti človeških čustev.

Takoj, ko sem slišal, da namerava družba Sony na tržišče lansirati objektiv FE 50mm f/1.4 GM, sem vedel, da ga želim preizkusiti, in imel sem odlično priložnost. Prosili so me, naj posnamem uradni dokumentarec za Samla Katar – ekstremno športno tekmovanje, ki poteka v katarski puščavi in kjer morajo udeleženci v samo 57 urah s tekom, plavanjem, kolesarjenjem in vožnjo s kajakom premagati razdaljo 200 km.

Odločil sem se, da bom celoten projekt posnel z enim samim objektivom in v tem izzivu sem pravzaprav užival, saj sem moral poskusiti prikazati vse situacije, v katerih so se znašli športniki, pri tem pa nisem imel na voljo prilagodljivosti različnih goriščnih razdalj. Zaradi tega sem začel resnično ceniti pristop »manj je več«!

Objektiv je kompakten in dobro izdelan, hkrati pa tudi zelo oster in izjemno hiter, kar je značilnost izdelkov iz serije G Master. Veliko prizorov pri šibki svetlobi sem posnel s široko odprto zaslonko f/1.4 in rezultati so bili izjemni. Še posebej mi je bila všeč možnost ročne membrane, saj mi je omogočila hiter prehod iz prizorov v notranjih prostorih v zunanje prizore. Prav tako sem lahko zaslonko nastavil pred snemanjem, kar mi je omogočilo zelo hiter začetek snemanja.

Moški v puščavi ob mraku

© Horacio Cabilla | Sony α1 + FE 50mm f/1.4 GM | 1/250s @ f/2.8, ISO 8000

Samodejno ostrenje je bilo izjemno hitro – verjetno najhitrejše, kar sem kadar koli doživel s 50-milimetrskim objektivom. Tudi pri šibki svetlobi je bil vedno natančen.

Pri svojem delu pogosto uporabljam velike objektive z zoomom, majhnost in nizka teža 50-milimetrskega objektiva pa sta bili kot svež veter. Zaradi njega sem začel ceniti majhno in kompaktno opremo, njegova mobilnost pa je bila fantastična. Ker je tako majhen, ga je bilo mogoče zelo hitro nastaviti na stabilizator.

Horacio Cabilla drži svoj fotoaparat Sony Alpha 1 z nameščenim 50-milimetrskim objektivom

Snemal sem z različnimi fotoaparati, od modela Alpha 7S III do FX6, za fotografiranje pa sem uporabljal fotoaparat Alpha 1, zato je bila menjava objektivov med fotoaparati zares povsem preprosta.

Z rezultati sem zelo zadovoljen in objektiv 50mm f/1.4 GM brez oklevanja priporočam vsem, ki iščejo oster in odziven objektiv za katero koli ohišje Sony.

Predstavljeni izdelki

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili