Silhueta Teje Lisjak pred vrtiljakom London Eye

Razširite svoj pogled

s fotoaparatom Sony FE 16-25mm f/2.8 G

Ime mi je Teja in sem fotografinja in filmska ustvarjalka iz Londona, ki ustvarja zanimive in dinamične videoposnetke za blagovne znamke in družabna omrežja. Pred malo več kot tremi leti sem se preselila v London, da bi nadaljevala svojo filmsko kariero, in čeprav sem v tem času precej potovala, se mi je zdela priložnost, da bi preizkusila povsem novi objektiv Sony FE 16-25mm f/2.8 G na potepanju po mestu, zelo vznemirljiva! Zaradi tega nisem le ponovno obiskala nekaterih svojih najljubših krajev, temveč odkrila tudi nove, ki jih še nikoli nisem obiskala. Zaradi te izkušnje zdaj še bolj cenim London!

Ker običajno rada uporabljam kompresijo objektiva in zajemanje podrobnosti, je bil ta projekt precej drugačen od vsega, kar sem delala doslej. Pri snemanju filmov navadno uporabljamo široke objektive za uvodne posnetke in predstavitev lokacije, zato sem se pri snemanju celotnega projekta z enim samim objektivom morala ustaviti in razmisliti o zornih kotih. Prav tako mi je bilo zelo všeč, da mi ni bilo treba razmišljati o menjavi objektivov, zato sem snemala posnetke, kakršnih običajno ne bi, in se bolj zavedela okolja. Pri tem projektu sem želela predstaviti različne plati Londona. Začela sem z mirnimi jutri, nato pa prešla na živahne dnevne prizore. Sledili so sproščeni večeri, zaključila pa sem z živahnim mestnim utripom, saj je vse to del običajne vsakodnevne rutine.

Pred kratkim sem imela izjemno priložnost snemati z najnovejšim objektivom FE 24-50mm f/2.8 G, vendar je tudi objektiv FE 16-25mm f/2.8 G res neverjeten dodatek k mojemu kompletu opreme. Rada uporabljam lahko opremo in zaradi kompaktnost ter lahkosti tega objektiva je ustvarjalni proces resnično prijeten. To je bilo še posebej pomembno pri tem projektu, saj sem veliko hodila (v enem dnevu sva s snemalcem Garethom naredila 20 tisoč korakov).

Teja Lisjak stoji na ulici s svojim fotoaparatom Sony

Za razliko od vseh drugih projektov sem pri 80 odstotkih videoposnetkov uporabljala stabilizator. Kot sem že omenila, imam običajno raje lahko opremo in sem se zato izogibala uporabi stabilizatorja, ker je njegova teža ovirala moj ustvarjalni proces. A pri tem snemanju sem ponovno odkrila, kako rada uporabljam stabilizator, saj je bilo večurno pohajkovanje in snemanje prav lahkotno.

Že nekaj časa sem si ogledovala filmsko kamero Sony FX3 in tokrat sem jo končno imela priložnost združiti z novim objektivom. Skupaj sta prav neverjetna, saj se oba ponašata z neverjetnim samodejnim ostrenjem, vgrajeno stabilizacijo slike in vrhunsko kakovostjo posnetkov! Zelo me veseli, da je Sony predstavil še en izjemen objektiv, ki ga lahko ustvarjalci uporabljamo v različnih okoliščinah in hkrati ne zahteva prenašanja težkih torb.

London je živahno mesto, v katerem se veliko dogaja, zato smo vedno obkroženi z gibanjem. Od značilnih rdečih avtobusov in polnih vlakov do gneče pešcev in kolesarjev – okoli nas je vedno nekaj v gibanju. Z objektivom 16–25 mm sem lahko ujela vse – njegovo samodejno ostrenje je izjemno hitro in natančno, zato sem navdušena, da ga bom lahko uporabljala na svojih prihodnjih potovanjih, zlasti pri vloganju.

Predstavljeni izdelki

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili