HT-A3000

3.1ch – Pristen zvok za filme in glasbo

HT-A3000 vas zatopi v pristen prostorski zvok z osrednjim zvočnikom za jasne dialoge in vgrajenim dvojnim globokotoncem za navdušujočo moč. Z izbirnimi zadnjimi zvočniki podpira tudi 360 Spatial Sound Mapping, da se lahko izgubite v najljubših filmih, televizijskih oddajah in glasbi.

ZVOČNIŠKI MODULI

360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 3.1-kanalni zvočniški modul ┃ HT-A3000

HT-A3000
Slika 360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 3.1-kanalni zvočniški modul ┃ HT-A3000

PMPC

€ 700,00

(z DDV)
Tehnologija 360 Spatial Sound, ki se prilagodi vašemu okolju

Z izbirnimi Sonyjevimi zadnjimi zvočniki

Naša revolucionarna tehnologija 360 Spatial Sound Mapping s Sonyjevimi zadnjimi zvočniki ustvari več navideznih zvočnikov iz zgolj zvočniškega modula in zadnjih zvočnikov. Z več navideznimi zvočniki, ki so razporejeni okoli vas v optimalnem zvočnem polju vašega prostora, je zagotovljeno povsem novo doživetje zvoka. Doživite vso napetost zvoka Dolby Atmos® in DTS:X® ter prisluhnite vsakemu dihu in koraku ter vsaki besedi, kot bi bili sredi filma.

Odkrijte zmogljivo tehnologijo 360 Spatial Sound

Z izbirnimi Sonyjevimi zadnjimi zvočniki

Široko območje poslušanja napolni vsak kotiček vašega doma, zato lahko vaši družinski člani in prijatelji uživajo v enaki zvočni izkušnji. Območje poslušanja ni omejeno na prostor pred televizijo, temveč zajema veliko širši prostor.


Inovativna tehnologija za optimizacijo zvočnega polja
Optimizirano za položaj zvočnika

Izbirnih zvočnikov vam ni treba natančno postaviti. To namesto vas naredi zvočniški modul z vgrajenimi mikrofoni. Pametno izmeri položaj posameznih zvočnikov in optimizira zvok vašemu prostoru. Z zvočniškim modulom lahko uživate v optimizaciji zvočnega polja z izbirnimi zvočniki. Postopek umerjanja lahko aktivirate pri prvi postavitvi ali v začetnem meniju.

Diagram s ponazoritvijo optimizacije zvočnega polja
Pristen prostorski zvok iz vrhunskega zvočniškega modula

HT-A3000 ima 3,1 kanale: tri sprednje zvočnike, ki vključujejo osrednji zvočnik za bolj jasen dialog skupaj z vgrajenim dvojnim globokotoncem za boljše nizke tone. Zvočniški modul z mehanizmom Vertical Surround Engine in tehnologijo S-Force PRO Front Surround ustvari virtualni prostorski zvok, zato lahko uživate v vrhunskem zvoku Dolby Atmos® in DTS:X®. 


Slika prikazuje Vertical Surround Engine, ki postavi zvok nad poslušalca, kar zagotavlja 3D-zvočno doživetje brez stropnih zvočnikov
Doživite zvok, ki prihaja od zgoraj

Po zaslugi Sonyjeve tehnologije virtualnega prostorskega zvoka lahko zvočniški modul razporedi zvok navpično v prostoru, zato lahko doživite 3D-zvok brez zvočnikov v stropu ali zvočnikov, ki so usmerjeni navzgor. Tako kot Dolby Atmos in DTS:X tudi Vertical Surround Engine poskrbi za resničnejši, večdimenzionalni zvok tudi v drugih formatih.

Slika prikazuje, kako S-Force PRO Front Surround zagotavlja virtualni prostorski zvok samo s sprednjimi zvočniki
Poenostavljen prostorski zvok

Sonyjeva edinstvena tehnologija digitalne obdelave zvočnega polja vključuje zgolj sprednje zvočnike in dejansko reproducira zvočno polje prostorskega zvoka, tako da zvok prihaja do vas z obeh smeri. Uživate lahko v bogatem, kinematografskem prostorskem zvoku brez odvečne opreme v svoji dnevni sobi.

Tako pristno. Tako resnično.

Odkrijte nov način poslušanja s tehnologijo 360 Reality Audio, ki zagotavlja izjemno doživetje koncerta ali studijske glasbe v živo.

Logotip za 360 Reality Audio
Zvok iz naprednih zvočnikov in globokotonca

Zmogljivi zvočniki – trije sprednji zvočniki za prostorski zvok in vgrajen dvojni globokotonec za rohneče nizke tone – delujejo skupaj, da zagotovijo jasen in široko razširjen zvok skozi celotno sobo.

Osrednji zvočnik za razločne dialoge

Z namenskim osrednjim zvočnikom (1) bodo glasovi razločni, naj gre za hitre pogovore v televizijskih oddajah ali šepetanje med filmi. Zelo dober je tudi za poslušanje glasbe, saj zagotovi bogato izkušnjo poslušanja z veliko podrobnostmi.

Vgrajen dvojni globokotonec za globoke nizke tone

Zvočniški modul ima na sredini zmogljiv vgrajen dvojni globokotonec (2), da lahko uživate v nizkih zvokih, ne da bi morali prostor napolniti z raznovrstno opremo.

Primerjava edinstvene pravokotne oblike zvočniške enote X-Balanced z običajnim zvočnikom
X-Balanced Speaker Unit

Vgrajeni dvojni globokotonec in sprednji zvočniki imajo zvočniško enoto X-Balanced. Edinstvena pravokotna oblika zvočnikov izboljša območje membrane za jasnejše nizke tone. Zmanjša še neželeno premikanje zvočniške enote, ne da bi se spremenil zvočni tlak, zato je manj popačenja, vokali pa so čistejši.

Bolj razločen glas

Membrana zvočnika se najbolj premika pri nizkotonskem zvoku. To lahko privede do fazne modulacije, ko mora membrana polnega razpona hkrati predvajati tudi visoke frekvence. Sonyjeva edinstvena tehnologija obdelave signala odpravi ta učinek ter zagotavlja bolj razločne visoke tone in lokaliziran zvok. Izboljšave moduliranih valovnih oblik zagotavljajo razločnost in preprečujejo popačenje zvoka.

Grafikoni prikazujejo razlike v valovni obliki glasu in nizkih tonov ter modulirani valovni obliki

Ta graf je namenjen ponazoritvi.
 1. Valovna oblika visokih tonov 2. Valovna oblika nizkih tonov 3. Modulirana valovna oblika

Grafikon prikazuje, kako Sonyjeva edinstvena tehnologija obdelave signala omogoča dinamične razširjene nizke tone

Ta graf je namenjen ponazoritvi.
1. stopnja 2. nizko 3. visoko 4. Frekvenca

Podarjeni nizki toni 

Pri predvajanju nizkih frekvenc pogosto pride do popačenja zvoka (A). Pri zvočniškemu modulu smo v ta namen uporabili Sonyjevo tehnologijo obdelave signala, ki omogoča dinamično predvajanje nizkih tonov pri kateri koli glasnosti (B).

Izboljšajte ločljivost glasbe v realnem času

DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) z umetno inteligenco Edge-AI sproti zvišuje ločljivost stisnjenih datotek z digitalno glasbo. Z dinamičnim zaznavanjem instrumentov, glasbenih žanrov in elementov skladbe, kot so vokali ali interludiji, obnovi zvok visokega razpona, ki se izgubi s stiskanjem, zato je doživetje bogatejše in popolnejše.

Graf, ki prikazuje sprotno obnovitev stisnjenih glasbenih datotek s tehnologijo DSEE Extreme

A = razširjena zvočna dinamika (strune in tiho šepetanje)
B = obnovljene visoke frekvence (realizem akustičnega in vokalnega instrumenta)


Pridobite bolj poln in bogat zvok z brezžičnim globokotoncem in zadnjimi zvočniki

Z izbirnim brezžičnim globokotoncem lahko vgrajena globokotonca v zvočniškem modulu obvladujeta nizke tone in vokale z izbirnim brezžičnim globokotoncem, ki se osredotoča na zvok nižjih frekvenc. Dodajte naše izbirne brezžične zadnje zvočnike za še boljše kinematografsko doživetje z zvokom neposredno za vami. 

Najboljše s Sonyjevimi televizorji

V kombinaciji s televizorji BRAVIA™ vam zvočniški modul HT-A3000 prinaša izjemno avdiovizualno izkušnjo z najboljšo kakovostjo slike in zvoka. Popoln zvočniški modul za televizorje BRAVIA.

Slika prikazuje zvočne valove iz TV-zaslona in zvočniške enote za ponazoritev funkcije Acoustic Center Sync
Pristno doživetje s tehnologijo Acoustic Center Sync BRAVIA

Ko zvočniški modul in televizor povežete s televizorjem BRAVIA s tehnologijo Acoustic Center Sync , prevzameta vlogo osrednjega zvočnika domačega kina. Če zvočniški modul povežete z izbirnimi brezžičnimi zadnjimi zvočniki, TV-zvočnik in zvočniški modul kot del postavitve 360 Spatial Sound Mapping prevzameta vlogo osrednjega kanala. To omogoči natančno ujemanje zvoka z vsebino na zaslonu za bolj jasen dialog in bolj pristno izkušnjo.

Zvok, ki se odlično ujema z dogajanjem

S tehnologijo Acoustic Center Sync boste slišali pogovor, ki prihaja z mesta, kjer lik stoji v prizoru. Dogajanje in zvok sta tako natančno usklajena za še pristnejše doživetje ob gledanju.

Slika prikazuje televizor, ki usmerja zvočne valove proti kavču

Zasnova kocke z vsesmernim zvokom

Zvočniški modul HT-A3000 in izbirni zvočniki so zasnovani v okviru skupnega koncepta Omnidirectional Block. Prefinjeni zaobljeni robovi predstavljajo celovito kocko, ki prostor napolni z zvokom. Kombinacija materiala s teksturo poudari skladnost koncepta z okoljem dnevne sobe.


Pretakajte glasbo iz svojih priljubljenih storitev

Z vgrajeno podporo za storitev Spotify Connect™ in druge glasbene storitve prek povezave Bluetooth®, Chromecast ali Apple AirPlay 2 lahko preprosto uživate v svoji priljubljeni glasbi z vso družino.

Diagram prikazuje osebo, ki nadzoruje zvočniški modul HT-A3000 z govorjenjem v napravo glasovnega pomočnika.
Glasovni nadzor

Zvočniški modul je združljiv z napravami, ki podpirajo Pomočnika Google in funkcijo Chromecast built-in™, ter napravami, ki podpirajo storitev Amazon Alexa. Dodajte HT-A3000 z aplikacijo Google Home in z glasovnimi ukazi predvajajte glasbo, spreminjajte glasnost ali uporabite druge funkcije.

Izjemen občutek prostorskega zvoka

Za pristno doživetje filmov pritisnite gumb Sound Field na upravljalniku in izkusite prostorski zvok, s katerim se boste znašli sredi dogajanja. Možnost Sound Field lahko tudi izklopite, če želite poslušati stereo glasbo.

Bližnji posnetek daljinskega upravljalnika HT-A3000
Nastavitev v nekaj sekundah

Preprosto priključite zvočniški modul, povežite ga s televizorjem prek povezave HDMI eARC in ga vklopite. Vhod USB in optični vhod, izhod HDMI (eARC) ter S-CENTER OUT za združljive modele BRAVIA nudijo vse povezave, ki jih potrebujete za osupljivo doživetje prostorskega zvoka.

Kar najbolje izkoristite čas zase

Bi gledali film, pogledali nekaj s časovnim zamikom v STB-ju, poslušali glasbo ali navijali za ekipo – s Sonyjevim zvočniškim modulom je vsaka zabava v krogu družine boljša. Izkoristite čas za najboljše imerzivno doživetje ob razvedrilnih vsebinah.

Družina gleda TV z zvočniško enoto pod njim

Specifikacije in funkcije

Živite in dihajte svoje najljubše filme, televizijske oddaje in glasbo s HT-A3000. Že s samim zvočniškim modulom lahko doživite pristen 3.1-kanalni prostorski zvok s tehnologijo S-Force PRO Front Surround in mehanizmom Vertical Surround Engine. Dodate pa lahko tudi izbirne zadnje zvočnike ter uživate v tehnologiji 360 Spatial Sound Mapping z več navideznimi zvočniki.
  • Podpira tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping z izbirnimi zadnjimi zvočniki

  • S-Force PRO Front Surround in Vertical Surround Engine za večdimenzionalni zvok

  • Vgrajeni dvojni globokotonec in trije sprednji zvočniki, ki vključujejo namenski osrednji zvočnik za pristno doživetje filmov

  • Optimizacija zvočnega polja za enostavno nastavitev z izbirnimi zvočniki

  • Pretakajte svojo glasbo z brezžično povezljivost

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju