HT-A5000

5.1.2-kanalni – nova raven pristnega zvoka

Nov način gledanja filmov. HT-A7000 vas s konfiguracijo 5.1.2, navzgor usmerjenimi zvočniki, usmerjenimi visokotonci, dvema vgrajenima globokotoncema in zvočno programsko opremo obda s pristnim prostorskim zvokom. Vživite se v dogajanje z zvokom, ki prihaja z vseh strani.

DOMAČI KINO IN ZVOČNIŠKI MODULI

Zvočniški modul s konfiguracijo kanalov 5.1.2 in tehnologijo Dolby Atmos®/DTS:X® | HT-A5000

HT-A5000
Pogled na zvočniški modul HT-A5000 od spredaj
Pristen prostorski zvok

HT-A5000 s konfiguracijo 5.1.2: Dva navzgor usmerjena zvočnika, dva usmerjena visokotonca in trije sprednji zvočniki ter dva vgrajena globokotonca za globoke nizke tone. Zvočniški modul z mehanizmom Vertical Surround Engine in tehnologijo S-Force PRO Front Surround ustvari virtualni prostorski zvok, zato lahko uživate v vrhunskem zvoku Dolby Atmos® in DTS:X®.

Slika prikazuje Vertical Surround Engine, ki oddaja zvok nad poslušalcem, kar zagotavlja 3D-zvočno doživetje brez stropnih zvočnikov
Doživite zvok, ki prihaja od zgoraj 

Po zaslugi Sonyjeve tehnologije virtualnega prostorskega zvoka lahko zvočniški modul razporedi zvok navpično v prostoru, zato lahko doživite 3D-zvok brez zvočnikov v stropu. Tako kot Dolby Atmos in DTS:X tudi Vertical Surround Engine poskrbi za resničnejši, večdimenzionalni zvok tudi v drugih formatih.

Slika prikazuje, kako S-Force PRO Front Surround zagotavlja virtualni prostorski zvok samo s sprednjimi zvočniki
Poenostavljen prostorski zvok 

Sonyjeva edinstvena tehnologija digitalne obdelave zvočnega polja vključuje zgolj sprednje zvočnike in dejansko reproducira zvočno polje prostorskega zvoka, tako da zvok prihaja do vas z obeh smeri. Uživate lahko v bogatem, kinematografskem prostorskem zvoku brez odvečne opreme v svoji dnevni sobi.

Oglejte si film z virtualnim prostorskim zvokom

Želite preizkusiti vseobsegajoči zvok zvočniškega modula HT-A5000 v svojih priljubljenih napravah? Za vznemirljivo doživetje virtualnega prostorskega zvoka priporočamo, da si nataknete slušalke.

Zvok iz naprednih zvočnikov in globokotonca

Sinhronizirano delovanje zmogljivih zvočnikov zagotavlja razločen in prostorski zvok, ki napolni sobo. Dva navzgor usmerjena zvočnika za zvok nad glavo, dva usmerjena visokotonca in trije sprednji zvočniki za prostorski zvok ter vgrajen globokotonec za globoke nizke tone.

Primerjava edinstvene pravokotne oblike zvočniške enote X-Balanced z običajnim zvočnikom
X-Balanced Speaker Unit

Navzgor usmerjeni zvočniki, vgrajena globokotonca in sprednji zvočnik z enoto X-Balanced Speaker Unit. Edinstvena pravokotna oblika zvočnikov izboljša območje membrane za jasnejše nizke tone. Zmanjša še neželeno premikanje zvočniške enote, ne da bi se spremenil zvočni tlak, zato je manj popačenja, vokali pa so čistejši. 

Izboljšajte ločljivost glasbe v realnem času

DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) z umetno inteligenco Edge-AI sproti zvišuje ločljivost stisnjenih datotek z digitalno glasbo. Z dinamičnim zaznavanjem instrumentov, glasbenih žanrov in elementov skladbe, kot so vokali ali interludiji, obnovi zvok visokega razpona, ki se izgubi s stiskanjem, zato je doživetje bogatejše in popolnejše.

Graf, ki prikazuje sprotno obnovitev stisnjenih datotek s tehnologijo DSEE Extreme

A = razširjena zvočna dinamika (strune in tiho šepetanje)
B = obnovljene visoke frekvence (realizem akustičnega in vokalnega instrumenta)

Grafikoni prikazujejo delovanje tehnologije za zmanjšanje popačenja zaradi fazne modulacije

Ta grafikon je zgolj za namen ponazoritve.
1. Valovna oblika visokih tonov 2. Valovna oblika nizkih tonov 3. Modulirana valovna oblika

Bolj razločen glas

Membrana zvočnika se pri najbolj premika pri nizkotonskem zvoku. To lahko privede do fazne modulacije, ko mora membrana polnega razpona hkrati predvajati tudi visoke frekvence. Sonyjeva edinstvena tehnologija obdelave signala odpravi ta učinek ter zagotavlja bolj razločne visoke tone in lokaliziran zvok. Izboljšave moduliranih valovnih oblik zagotavljajo razločnost in preprečujejo popačenje zvoka.

Podarjeni nizki toni

Pri predvajanju nizkih frekvenc pogosto pride do popačenja zvoka (A). Pri zvočniškemu modulu HT-A5000 smo v ta namen uporabili Sonyjevo tehnologijo obdelave signala, ki omogoča dinamično predvajanje nizkih tonov pri kateri koli glasnosti (B).

Grafikon prikazuje, kako drseči kontrolnikov izenačevalnika omogočijo dinamične nizke tone

Ta grafikon je zgolj za namen ponazoritve.
1. Stopnja 2. Nizko 3. Visoko 4. Frekvenca

Ponovno odkrijte najljubšo glasbo

S tehnologijo High-Resolution Audio lahko priljubljeno glasbo izkusite pri najvišji stopnji ločljivosti in natančnosti. Preizkusite 360 Reality Audio in doživite novo izkušnjo glasbe, ki vas z zvoki instrumentov in ločljivostjo popelje v središče izkušnje.  

Brez izgube pri kakovosti slike

Prepustite se živahnim prizorom, polnih naravnih barv in globine. Vsa originalna kakovost slike, ki se predvaja prek zvočniškega modula HT-A5000, se ohrani, tako da se lahko popolnoma prepustite dogajanju v filmu. Tudi igre so veliko bolj razburljive in realistične, saj zvočniški modul HT-A5000 podpira najnovejše formate.

Dobite bolj poln in obogaten zvok z brezžičnim globokotoncem in zadnjimi zvočniki

Za še globlje nizke tone dodajte izbirni brezžični globokotonec. Če imate dve vrsti globokotonca, lahko vgrajena globokotonca v zvočniškem modulu HT-A5000 obvladujeta nizke zvoke in vokale z dodatnim brezžičnim globokotoncem, ki se osredotoča na zvok nižjih frekvenc. Dodajte naše izbirne brezžične zadnje zvočnike SA-RS3S za še boljše kinematografsko doživetje z zvokom, ki prihaja izza vašega hrbta.

Slika sprednjega dela globokotonca SA-SW5
Globokotonec SA-SW5

300 W nizkih, bogatih tonov, ki prihajajo iz 180 mm gonilnika s pasivnim zvočnikom.

Slika sprednjega dela globokotonca SA-SW3
Globokotonec SA-SW3

200 W zvoka iz kompaktnega globokotonca bass reflex z 160 mm gonilnikom.

Slika sprednjega dela zadnjih zvočnikov SA-RS3S
Zadnji zvočniki SA-RS3S

Širši skupni prostorski zvok 100 W z možnostjo namestitve na steno. 


Inovativne tehnologije za zvok vrhunske kakovosti
Prikaz zvočniškega modula HT-A5000, ki meri položaj posameznega zvočnika in optimizira zvok v prostoru
Optimizacija zvočnega polja

Brez natančne postavitve. Zvočniški modul HT-A5000 z vgrajenimi mikrofoni poskrbi za vse s pametnim navpičnim in vodoravnim merjenjem položaja posameznih zvočnikov ter optimiziranjem zvoka v prostoru. Z modulom HT-A5000 lahko uživate v optimizaciji zvočnega polja z izbirnimi zvočniki ali brez njih. Postopek umerjanja lahko aktivirate pri prvi postavitvi ali v začetnem meniju.

Najboljše s Sonyjevimi televizorji

V kombinaciji s televizorji BRAVIA™ vam zvočniški modul HT-A5000 prinaša izjemno avdiovizualno izkušnjo z najboljšo kakovostjo slike in zvoka. Popoln zvočniški modul za televizorje BRAVIA.

Slika prikazuje zvočne valove iz televizorja, ki ponazarjajo tehnologijo sinhronizacije Acoustic Center Sync
Pristno doživetje s tehnologijo Acoustic Center Sync BRAVIA

Ko ga povežete s televizorjem BRAVIA s tehnologijo Acoustic Center Sync, prevzameta modul in televizor vlogo osrednjega zvočnika v sistemu za domači kino. To omogoča natančno ujemanje zvoka s prizori na zaslonu za vrhunsko zvočno izkušnjo.

Zvok, ki se odlično ujema z dogajanjem

S tehnologijo Acoustic Center Sync boste slišali pogovor, ki prihaja z mesta, kjer lik stoji v prizoru. Dogajanje in zvok sta tako natančno usklajena za še pristnejše doživetje ob gledanju. 

Družina spremlja vsebino na televiziji v dnevni sobi z zvočnimi valovi, ki prihajajo iz zaslona
Uporabniški vmesnik zvočniškega modula na zaslonu televizorja
Preprosto upravljanje televizorjev BRAVIA

Z integriranim uporabniškim vmesnikom se nastavitve zvočniškega modula samodejno prikažejo v meniju Quick Settings v televizorju BRAVIA. Tako lahko preprosto upravljate zvočne načine, zvočno polje in glasnost.   

Zvočniški modul pred televizorjem BRAVIA
Položaj zvočniškega modula

Če imate televizor BRAVIA z večpozicijskim stojalom, lahko spremenite položaj stojala televizorja in namestite HT-A5000 pod televizor za brezhiben videz.

Zasnova kocke z vsesmernim zvokom

Zvočniški modul HT-A5000 in izbirni zvočniki so zasnovani v okviru skupnega koncepta Omnidirectional Block. Prefinjeni zaobljeni robovi predstavljajo celovito kocko, ki prostor napolni z zvokom. Kombinacija materiala s teksturo poudari skladnost koncepta z okoljem dnevne sobe.

Pretakajte glasbo iz svojih priljubljenih storitev

Z vgrajeno podporo za storitev Spotify Connect™ in druge glasbene storitve prek povezave Bluetooth®, Chromecast ali Apple AirPlay 2 lahko preprosto uživate v svoji priljubljeni glasbi.

Par v svojem domu pretaka glasbo prek zvočniškega modula HT-A5000
Logotip Bluetooth®
Povezava Bluetooth®

Tehnologija Bluetooth® omogoča brezžično pretakanje glasbe iz pametnega telefona in tabličnega ali prenosnega računalnika. 

Logotip Wi-Fi®
Pretakanje prek povezave Wi-Fi

Vzpostavite povezavo z internetom z vgrajeno povezavo Wi-Fi in pretakajte glasbo iz naprav v domačem omrežju.

Logotip za Spotify Connect™
Spotify Connect™

Z aplikacijo Spotify Connect™ v napravi, ki jo uporabljate za daljinsko upravljanje, lahko Spotify predvajate neposredno prek zvočnika.

Logotip Chromecast built-in
Chromecast built-in

Glasbo, spletni radio in poddaje iz pametnega telefona, tabličnega ali prenosnega računalnika pretakajte v zvočno napravo. Dotaknite se gumba za prenašanje.

Logotip za Apple AirPlay
Apple AirPlay 2

Dajte glasbo in drugo vsebino v priljubljenih napravah Apple v skupno rabo z zvočniškim modulom. Vse to lahko naredite že s tapom.

Diagram osebe, ki upravlja zvočniški modul HT-A5000 z glasovnimi ukazi
Glasovni nadzor

Zvočniški modul je združljiv z napravami, ki podpirajo Pomočnika Google in funkcijo Chromecast built-in™, ter napravami, ki podpirajo storitev Amazon Alexa. Dodajte HT-A5000 z aplikacijo Google Home in z glasovnimi ukazi predvajajte glasbo, spreminjajte glasnost ali uporabite druge funkcije.

Izjemen občutek prostorskega zvoka

Na upravljalniku pritisnite gumb Sound Field in izkusite prostorski zvok, s katerim se boste znašli sredi dogajanja. Izberite S-Force PRO Front Surround in Vertical Surround Engine za pristno doživetje filmov ali pa izklopite možnost Sound Field, če želite poslušati glasbo visoke ločljivosti.

Bližnji posnetek daljinskega upravljalnika HT-A5000
Takoj pripravljen na uporabo

Ko HT-A5000 vzamete iz embalaže, je skoraj že pripravljen za uporabo. Preprosto ga priključite, povežite s televizorjem prek povezave HDMI eARC in vklopite. Vhod USB in optični vhod, vhod in izhod HDMI (eARC) ter S-CENTER OUT za združljive modele BRAVIA nudijo vse povezave, ki jih potrebujete za osupljivo doživetje prostorskega zvoka.

Specifikacije in funkcije

  • S-Force PRO Front Surround in Vertical Surround Engine za večdimenzionalni zvok

  • Pretakajte svojo glasbo z brezžično povezljivost

  • Navzgor usmerjeni zvočniki, usmerjeni visokotonci, vgrajena globokotonca in pet sprednjih zvočnikov za potopno doživetje filmov

  • Optimizacija zvočnega polja za preprosto nastavitev

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju