james matthews stoji ob gori s sonyjevo kamero fx6

Nebo gori | Posneto s kamero FX6

James Matthews

Moje ime je James Matthews. Sem filmski ustvarjalec, objavljam posnetke v storitvi Youtube in sem Sonyjev ambasador iz Essexa v ZK. Že pri 14 letih sem odkril strast do snemanja filmov. Pri snemanju iščem navdih v čustvenih elementih, kot so narava, ljudje in glasba. S snemanjem filmov lahko izrazim občutje, ki ga začutim ob kombinaciji teh elementov.

Nebo gori

V svojem kratkem filmu “Nebo gori” popeljem občinstvo na dogodivščino, med katero podoživimo trenutek, ki ga izkusi glavni lik Luke. Za snemanje izjemnih trenutkov v divjini se je treba spopasti s skrajnimi okoljskimi dejavniki. Spremljamo Luka, kako se spopada z neizprosnimi in čudovitimi razmerami na otoku Island of Madeira, kjer se poda na vrh otoka in doživi goreče nebo.

james matthews čepi v megli s svojo kamero sony fx6

Prvi vtisi o snemanju s Sonyjevo kamero FX6

Moja najljubša funkcija kamere FX6 je spremenljivi filter ND, ki omogoča uporabo v samodejnem načinu. S to funkcijo sem lahko zagotovil dosleden videz filma brez kompromisov pri kakovosti slike. S spremenljivim filtrom ND lahko nastavite dosledno hitrost zaklopa in globino polja.

Dodatna izboljšava je barvna tehnologija. Z njo se lahko kosajo le še Sonyjeve kinematografske kamere Venice in FX9 najvišjega kakovostnega razreda. Profil slike S-Cinetone omogoča vrhunsko natančnost barv, hkrati pa vključuje tudi 10-bitno interno barvno globino, kar omogoča boljšo obdelavo poudarkov (na primer ni prirezovanja v oblakih na svetlem nebu), omogoča pa tudi bolj prilagodljivo naknadno obdelavo.

Zelo všeč mi je tudi zmogljivost izničevanja premičnega zaklopa. Zelo mi je všeč ročno upravljanje z veliko premiki kamere. Pri tej kameri skorajda ni zaznati učinka premičnega zaklopa, zato mi med snemanjem ni treba skrbeti zaradi ravnih črt, ki bi se ukrivljale v ozadju.

james matthews drži svojo sonyjevo kamero fx6 s pritrjenim 24–105 mm objektivom

Videz slik in objektivi, ki so bili uporabljeni za posnetek

Za različen videz morate izbrati določene objektive z različnimi goriščnimi razdaljami, s katerimi lahko izrazite različna čustva in poveste svojo zgodbo. Za veliko posnetkov v tem kratkem filmu sem uporabil objektiv Sony G Master FE 16–35 mm f/2,8 pri 35 mm. Želel sem srednje globok posnetek živali, hkrati pa zajeti tudi okolje. Za bližnje posnetke glavnega lika sem uporabil objektiv Sony FE 85 mm f/1,8, s katerim sem izoliral lik od ozadja ter izostril določene izraze in čustva. S hitro zaslonko z f/1,8, senzorjem polnega formata Fx6 in internim filtrom ND sem uspel pridobiti izjemno plitvo globino polja pri izoliranju lika ob nespremenjenem videzu. Moral sem preklapljati med dvema objektivoma, da sem lahko prikazal čustva lika in spreminjajoče se okolje.

james matthews prilagodi nastavitve menija v sonyjevi kameri fx6

Nasveti za snemanje s kamero Sony FX6 in razmišljanja

Še kratek nasvet za vse, ki za snemanje uporabljajo Sony FX6: uporabljaje novi spremenljivi filter ND. Če imate v mislih določen videz, vam ni treba skrbeti glede dosledne osvetlitve. S spremenljivim filtrom ND boste lahko bolj ustvarjalni, imeli pa boste tudi bolj proste roke pri svojem slogu snemanja. Ta kamera je izredno orodje za nas snemalce: poln format, odlična zmogljivost pri šibki svetlobi, spremenljiv filter ND in odlična 10-bitna tehnologija barv. Kamera je bila zasnovana za odlično kinematografijo in samosvoj videz. Nastavite svoje luči in začnite snemati.

Predstavljeni izdelki

James Matthews

James Matthews | UK

"Navdih za moje delo so čustva. Ob ogledu mojih filmov želim prebuditi določena čustva v občinstvu tako, da jih popeljem na potovanje."

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili